Сьогодні, 23 січня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулося чергове засідання регіональної коаліції забезпечення громадського супроводу реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки у Вінницькій області.

Тема засідання стосувалася обговорення проекту Плану заходів на 2019 рік щодо реалізації Концепції розвитку електронної демократії у Вінницькій області на 2019-2020 роки.

«Розвиток електронної демократії – це одна з найважливіших складових процесу розвитку громадянського суспільства в Україні. Інструменти електронної демократії спрямовані на поліпшення процесу надання соціальних послуг населенню та включення громадян до процесу прийняття рішень на державному та регіональному рівнях», – зазначив голова Хмільницької районної громадської організації «Право» Віталій Дорох.

«Департамент активно долучиться до розробки регіональної концепції електронної демократії та у межах компетенції надасть всю необхідну допомогу, зокрема щодо сприяння проведенню в області інформаційної кампанії з даної тематики», – відзначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

За словами Віталія Дороха, протягом 3 останніх місяців 2018 року здійснювався моніторинг стану використання інструментів електронної демократії органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області, зокрема й новоствореними об’єднаними територіальними громадами.

«За результатами моніторингу ми визначилися щодо роботи у 3 основних напрямках: вдосконалення нормативно-правової бази щодо розвитку електронної демократії, здійснення максимальної поінформованості громадян щодо переваг надання електронних послуг, а також формування знань, умінь та навичок з використання ключових інструментів електронної демократії», – зазначив Віталій Дорох.

Члени регіональної коаліції забезпечення громадського супроводу реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки у Вінницькій області опрацюють проект Плану заходів на 2019 рік щодо реалізації Концепції розвитку електронної демократії у Вінницькій області на 2019-2020 роки та нададуть свої пропозиції для наступного їх врахування.