Вчора, 15 серпня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» щодо реалізації в області проекту «Кроки на шляху до соціальної інклюзії та професійного зростання».

«Щороку чисельність людей з інвалідністю в Україні, зокрема, й на Вінниччині, зростає, а кількість спеціалістів, які можуть надавати реабілітаційні послуги – зменшується. Окрім того, відчутно погіршується якість надання таких послуг. Тому мета нашого проекту полягає в покращенні якості освітньо-реабілітаційних та соціальних послуг шляхом підвищення соціальної компетентності, запобігання професійному та емоційному вигоранню фахівців інклюзивної сфери», – зазначила голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток», керівник проекту Ірина Саранча.

Передбачається, що протягом вересня-листопада поточного року проект охопить близько 150 осіб. У рамках його реалізації планується проведення шести тренінгів для педагогічних працівників навчальних закладів, працівників реабілітаційних центрів та соціальної сфери міста Вінниці та області, а також організація двох рекреаційних подорожей до с. Буша Ямпільського району та Лядівського Усікновенського скельного чоловічого монастиря, що розташований поблизу с. Лядова Могилів-Подільського району. Окрім того, планується видання кишенькової книги-порадника щодо методик подолання професійного вигорання, а також розробка календаря «Кроки до подолання соціально-емоційного вигорання».

«Нам не байдуже, який емоційний стан фахівця, що працює з людьми з інвалідністю, тому наша організація систематично впроваджує подібні проекти», – відзначила Ірина Саранча.

Нагадаємо, що інший проект «Освіта протягом життя» Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету. Проект спрямований на реалізацію в області концепції сталого екологічного розвитку шляхом проведення інформаційно-просвітницької та освітньої кампанії для дітей та молоді з інвалідністю.