Вчора, 21 лютого, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулося обговорення проекту «Громадський супровід реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні».

Проект реалізовується за підтримки ПРООН та Посольства Данії в Україні.

Громадський супровід реалізації на регіональному рівні Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки буде здійснюватися Регіональною коаліцією забезпечення громадського супроводу реалізації Національної стратегії під керівництвом голови Хмільницької районної громадської організації «Право» Віталія Дороха за підтримки Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення та Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

«Не можна говорити про повноцінну реалізацію Національної стратегії, діючи лише «зверху». Потрібно реалізовувати її на найнижчому рівні з урахуванням особливостей того чи іншого регіону України», – зазначив керівник проекту, заступник голови Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президенті України Андрій Крупник. «Працюючи у даній сфері, я та мої колеги дійшли висновку про доцільність організації та забезпечення громадського супроводу, який передбачає моніторинг та підтримку реалізації Національної стратегії на регіональному рівні», – додав він.

За словами голови Хмільницької районної громадської організації «Право» Віталія Дороха, процесу реалізації Національної стратегії на регіональному рівні надається повноцінна підтримка з боку органів виконавчої влади, але поки у громадськості немає чітко сформульованих пропозицій.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк презентувала обласний план на 2018 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки, який буде доопрацьований відповідно до рекомендацій Регіональної коаліції забезпечення громадського супроводу реалізації Національної стратегії, зокрема щодо конкретизації пунктів плану та посилення професіоналізації організацій громадянського суспільства регіону.