Сьогодні, 5 грудня, в приміщені Вінницької обласної філармонії «Плеяда» відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення в області Міжнародного дня волонтера.

Захід відбувся за ініціативи громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

У заході взяли участь народний депутат України Сергій Кудлаєнко, заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, заступник голови обласної Ради Ігор Хміль, виконуючий обов’язки керуючого справами виконкому міської ради Сергій Чорнолуцький, волонтери, представники організацій громадянського суспільства національно-патріотичного та військового спрямування, а також представники засобів масової інформації регіону.

«Вже декілька років поспіль волонтери надихають й окриляють на життєстверджуючі зміни в суспільстві. Сьогодні, коли кожен розуміє свою відповідальність за майбутнє, більшість із нас обирає активну життєву позицію і витрачає вільний час, здібності на благо країни. Адже бути волонтером – це покликання душі. Завдяки вам захисники територіальної цілісності та незалежності нашої держави відчувають турботу та опіку. Нині доброчинність людей є в усіх сферах життя. Волонтери України стали справжніми ангелами-охоронцями для багатьох громадян, що потребують допомоги: і для воїнів на передовій, і для поранених у госпіталях, і для тимчасово переміщених осіб, і дітей, що втратили батьків. Сердечно вдячний вам за невичерпну жагу приносити користь суспільству, за чуйність і незламну віру у свій народ. Переконаний, що разом ми зможемо побудувати процвітаючу Україну, бо ваша сила духу й незламний характер є тому запорукою», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

Кращим волонтерам області було вручено Почесні грамоти Верховної Ради України, грамоти Верховної Ради України, Почесні грамоти Президента України, Подяки обласної державної адміністрації та обласної Ради, грамоти місткої ради.