Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту області на 2017 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 17 січня 2018 року №20, 21 лютого в Департаменті цивільного захисту проведений навчально-методичний збір на тему: “Підсумки роботи з підготовки цивільного захисту  області  у 2017 році та визначення основних завдань у зазначеній сфері на 2018 рік ”.

             Мета збору:

  1. Підвести підсумки роботи щодо виконання основних заходів з підготовки цивільного захисту за 2017 рік.
  2. Вивчити вимоги керівних документів та особливості виконання основних заходів з підготовки цивільного захисту у 2018 році.
  3. Визначити єдині погляди та підходи щодо виконання завдань у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру, захисту населення і територій.
  4. Підвищити професійну підготовку осіб, залучених на збір.

           До участі в зборі залучалися:

  1. Начальники структурних підрозділів (фахівці) з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міст і районів.
  2. Керівний склад та фахівці Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації.
  3. Керівники та представники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту.

         При проведенні навчально-методичного збору розглядалися питання:

  1. Аналіз роботи органів управління районної (міської) ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та обласних спеціалізованих служб цивільного захисту у 2017 році
  2. Особливості планування щодо проведення евакуаційних заходів.
  3. Хід проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту.
  4. Аналіз надання інформації до єдиної бази даних щодо проведення функціонального та практичного навчання.
  5. Завдання цивільного захисту районних та міських ланках територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ та обласних спеціалізованих службах ЦЗ на 2018 рік.
  6. Аналіз роботи оперативних штабів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій районів і міст області.
  7. Особливості діяльності системи оповіщення в разі виникнення надзвичайних ситуацій та методи доведення інформації до населення.

                                                     

  Під час навчально-методичного збору відбувся показ презентації за підсумками виконання завдань цивільного захисту у 2017 році та продемонстровано ролик про соціально-економічні досягнення Вінницької області у 2017році.

       Фахівцями Департаменту цивільного захисту організовано доведення методичних та практичних матеріалів для організації діяльності органів управління цивільного захисту.

         В ході навчально-методичного збору відбулося нагородження почесними грамотами голови обласної державної адміністрації та обласної Ради, грамотами Департаменту цивільного захисту керівників і фахівців обласних спеціалізованих служб цивільного захисту та працівників Департаменту цивільного захисту і комунальної установи «Вінницький обласний центр цивільного захисту та матеріальних резервів».

          По завершенню були підведення підсумки збору та наданні практичні рекомендації; фахівцями Департаменту роздані додаткові методичні матеріали, які допоможуть у подальшій роботі з питань цивільного захисту.