14 лютого 2018 року проведене штабне тренування органів управління обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту області на 2018 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від
17 січня 2018 року №20  на тему: “Дії органів управління обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо дій в умовах паводку, пропуску льодоходу і повені”.

         Керівник тренування – Заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації В.М.Броварник.

         Заступник керівника тренування – директор Департаменту цивільного захисту С.Д.Вовченко.

         Мета тренування: удосконалення навичок керівного складу органів управління обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в складних умовах паводку, пропуску льодоходу і повені, перевірка готовності сил і засобів, відпрацювання необхідних документів.

         До участі у тренуванні залучалися:

        Департамент цивільного захисту обласної державної адміністрації;

        керівники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, представники підприємств, установ і організацій, що входять до складу служб ЦЗ.

                              

  Основні  завдання штабного тренування:

  1. Удосконалити навички органів управління цивільного захисту в організації захисту населення і територій в період весняного паводку, пропуску льодоходу і повені.
  2. Відпрацювати питання взаємодії органів управління цивільного захисту області, формувань обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту при проведенні протипаводкових заходів.
  3. Уточнити та скорегувати (відпрацювати) формалізовані документи при організації протипаводкових заходів та пропуску льодоходу.

     Питання, на яких зосереджено увагу при підготовці до роботи в період весняного паводку, пропуску льодоходу і  повені:

  1. Уточнені розрахунки сил і засобів щодо попередження і ліквідації наслідків повені в зонах можливого підтоплення.
  2. Визначений перелік населених пунктів, які потрапляють в зону можливого підтоплення у басейнах річок Дністер та Південний Буг.
  3. Визначений перелік об’єктів, матеріальних засобів, які знаходяться у користуванні спеціалізованих служб цивільного захисту та потрапляють в зону можливого підтоплення.
  4. Відпрацьовані проекти рішень начальників обласних спеціалізованих служб цивільного захисту за обставинами, що склалися, з необхідними розрахунками та іншими довідковими документами.
  5. За результатами штабного тренування внесені корегування в плани реагування органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту області.

                                            

        За підсумками штабного тренування відбулося заслуховування посадових осіб обласних спеціалізованих служб цивільного захисту:

  1. Заступник начальника Вінницького обласного центру з гідрометеорології довів реальну гідрометеорологічну обстановку, що склалася на території області та прогнозовану інформацію до учасників тренування;
  2. Представник Вінницького регіонального управління водних ресурсів, довів прогнозовану обстановку на території області в період весняного паводку, пропуску льодоходу і повені та аналіз їх можливих наслідків.
  3. Визначений перелік населених пунктів, які потрапляють в зону можливого підтоплення у басейнах річок Дністер та Південний Буг.

       Фахівцями Департаменту цивільного захисту, керівниками спеціалізованих служб цивільного захисту та відповідальними працівниками відпрацьовані пропозиції у проект рішення голови обласної державної адміністрації  щодо проведення першочергових заходів по попередженню та ліквідації можливих негативних наслідків паводку, льодоходу і повені.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38