В області проведено навчально-методичний збір з органами управління Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо  планування заходів з підготовки цивільного захисту області  у 2018 році 

 

        Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту області на 2017 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 01 лютого 2017 року №66, 8 листопада в Департаменті цивільного захисту проведений навчально-методичний збір на тему: “Планування заходів з підготовки цивільного захисту  області у 2018 році ”.

Мета збору:

  1. Визначити основні завдання з підготовки цивільного захисту на 2018 рік.
  2. Вивчити вимоги керівних документів та особливості планування основних заходів з підготовки цивільного захисту на 2018 рік.
  3. Визначити єдині погляди та підходи у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру, захисту населення і територій області.
  4. Підвищити професійну підготовку осіб, залучених на збір.

 

          До участі в зборі залучалися:

  1. Начальники структурних підрозділів (фахівці) з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міст і районів.
  2. Керівний склад та фахівці Департаменту цивільного захисту  облдержадміністрації.
  3. Представники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту.

         

При проведенні навчально-методичного збору розглядалися питання:

  1. Завдання та особливості планування основних заходів з підготовки цивільного захисту на 2018 рік в районних та міських ланках територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ та в обласних спеціалізованих службах ЦЗ. Проект розпорядження КМУ «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2018 рік».
  2. Аналіз дій з ліквідації надзвичайної ситуації в Калинівському районі (вибух на арсеналі Збройних сил України). Проведення евакуаційних заходів.
  3. Проведення інвентаризації засобів оповіщення. Ознайомлення з нормативними документами з питань оповіщення і захисту інформації. Впровадження І-РІ телефонії для організації селекторного зв’язку.
  4. Хід проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту.
  5. Завдання та особливості планування основних заходів з підготовки цивільного захисту на 2018 рік в районних та міських ланках територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ та в обласних спеціалізованих службах ЦЗ. Проект розпорядження КМУ «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2018 рік».

       Доведення Постанови КМУ від 09.08.17 р. №626 «Про затвердження Порядку розроблення планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту».

  1. Порядок уточнення відомостей про віднесення суб’єктів господарювання, що знаходяться в сфері управління райдержадміністрацій та районних рад, до категорій цивільного захисту.
  2. Стан виконання заходів з оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та завдання на 2018 рік

 

   

   

      Під час навчально-методичного збору відбувся обмін досвідом з ліквідації надзвичайної ситуації в Калинівському  районі, заслухано керівників структурних підрозділів з питань цивільного захисту щодо організації діяльності з питань цивільного захисту.

       Фахівцями Департаменту цивільного захисту організована виставка методичних та практичних матеріалів для обміну передовим досвідом.

       По завершенню були підведення підсумки збору та наданні практичні рекомендації; фахівцями Департаменту роздані додаткові методичні матеріали, які допоможуть у подальшій роботі з питань цивільного захисту.

             

Директор Департаменту                                                      Сергій ВОВЧЕНКО

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38