Сьогодні, у понеділок 24 січня 2022 року, заступник директора – начальник управління планування, оповіщення, цивільного захисту, навчання населення та забезпечення діяльності мережі пунктів управління Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергій Дев’ятий, на якого відповідно до розпорядження Голови облдержадміністрація від 19 січня 2022 року № 3-рк тимчасово покладено виконання обов’язків директора Департаменту, провів оперативну щотижневу нараду.   

 

На нараді керівники структурних підрозділів Департаменту поінформували про завдання, які необхідно виконати на поточному тижні та внесли пропозиції щодо їх виконання.

Заступник директора Департаменту Сергій Дев’ятий акцентував увагу присутніх на виконанні завдань, визначених Головою обласної державної адміністрації Сергієм БОРЗОВИМ під час наради з працівниками Департаменту 19 січня. Зокрема з метою забезпечення захисту людей від факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час, та дії засобів ураження в особливий період Головою облдержадміністрації було визначено за необхідне невідкладно організувати виконання першочергових заходів щодо укриття населення та їх практичну реалізацію. На виконання цього завдання підготовлено лист головам районних державних адміністрацій а також сільським, селищним, міським головам «Про невідкладні заходи з укриття населення області», який планується надіслати виконавцям найближчими днями. В листі визначено низку завдань, які будуть сприяти покращення цього важливого напряму забезпечення безпеки населення області.

Обговорено також низку невідкладних та важливих завдань, які стоять перед Департаментом у питанні реалізації на території області Закону України «Про основи національного спротиву». Головне з них на сьогодні – розквартирування, яке наразі триває, у місті Вінниці бригади та районах області батальйонів територіальної оборони у визначених місцях їх дислокації. Важливим завданням являється також продовження проведення інформаційно- роз’яснювальної кампанії по залученню населення області до руху опору, відбору добровольців до підрозділів територіальної оборони та осіб для служби за контрактом в Силах територіальної оборони. Головою облдержадміністрації з цього приводу було видане окреме розпорядження термін виконання завдань якого витік 20 січня. Усі необхідні матеріали для доповіді Голові облдержадміністрації щодо стану виконання відповідного доручення підготовлені та узгодженні з радником Голови з оборонних питань. Доповідь Голові буде здійснена одразу ж після його рішення про відповідне заслуховування.

Актуальним залишається питання протистояння пандемії коронавірусній хворобі COVID-19. У зв’язку з цим у суботу було організовано та проведено  засідання Обласної комісії ТЕБ та НС на якій прийнято рішення про переведення території області в «ПОМАРАНЧЕВУ» зону та рекомендації районним державним адміністраціям та територіальним громадам щодо розгляду на засіданні відповідних комісій ТЕБ та НС про перехід шкіл області на дистанційне навчання.

Йшлося також на нараді про важливість своєчасного доведення інформації до районних державних адміністрацій та територіальних громад про погіршання погодних умов. Відповідна інформація була доведена до територіальних громад 22 січня. Однак, у зв’язку з подальшим прогнозованим пониженням температури повітря та ймовірними рясними снігопадами необхідно вживати додаткових скоординованих заходів щодо попередження можливих негативних наслідків.

Керівникам Комунальної установи «Вінницький обласний центр цивільного захисту та матеріальних резервів» та Комунального підприємства «Агроінформ» поставлено завдання підготувати для інформування керівництва облдержадміністрації довідок про стан господарсько-фінансової діяльності зазначеної установи та підприємства за минулий рік та пропозиції щодо удосконалення роботи.

Сергій Дев’ятий дав також ряд доручень, пов’язаних з необхідністю покращення організації роботи структурних підрозділів Департаменту, режимом роботи працівників, відпустками за минулий та поточний рік, заробітної плати, раціонального використання фінансових та матеріальних ресурсів в умовах дефіциту бюджету тощо.