Зазначений захід проводився на виконання  відповідного плану Департаменту з підготовки до комплексної перевірки стану цивільного захисту Вінницької області, який буде проведено в другій половині липня поточного року спеціальною комісією, створеною Кабінетом Міністрів України. Такі перевірки проводяться,як правило, кожні п’ять років. У Вінницькій області попередня така перевірка проводилась в квітні 2016 року.

Спеціально створеною  комісією у складі  заступника директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергія Дев’ятого, начальника відділу оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Валерія  Індика, головного спеціаліста відділу планування та оповіщення Павла Бєлих та головного спеціаліста відділу оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Ігоря Ставицького надано методичну та практичну допомогу працівникам районних державних адміністрацій в питаннях організації та проведення заходів з територіальної оборони та цивільного захисту.

         За результатами вивчення стану справ підготовлено відповідний акт перевірки в якому головам районних державних адміністрацій вказано на наявні  недоліки в роботі та встановлено терміни їх усунення.

 

Голови новостворених районних державних адміністрацій  під час спілкування з ними членів комісії заявили про готовність до цілеспрямованої роботи щодо удосконалення питань оборонної роботи та цивільного захисту, усунення виявлених недоліків та належної підготовку до липневої комплексної перевірки Кабінету Міністрів України.