На території громади в зону катастрофічного затоплення, відповідно до даних проектної документації на гідроспоруду, підпадають 10 населених пунктів із загальною чисельністю населення громади 11 тисяч осіб. Це наступні пункти громади – с. Кошаринці (551 особа), с  Сумівка (965 осіб), с. Красносілка (1697 осіб), с.Маньківка (1326 осіб), с. Шумилів (551 особа), с.В. Киріївка (1757осіб), с. Устя (2209 осіб), с. Лугова (453), с. Осіївка (1275 осіб).

Для організації евакуаційних заходів в громаді розпорядженням міського голови створено 10 збірних пунктів евакуації, а також 10 приймальних пунктів евакуації у вказаних населених пунктах та прописаними маршрутами.

Учасниками тренування стали органи управління Бершадської міської ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (за окремим списком); міська комісія з питань евакуації; начальники збірно-приймальних пунктів евакуації с. Кошаринці та с. Сумівка Бершадської міської територіальної громади, Гайсинського району; сільські старости та начальники збірно-приймальних пунктів евакуації району; начальники міських спеціалізованих служб цивільного захисту, підприємства, установи і організації, які забезпечують виконання евакуаційних заходів.

Навчальні цілі, що відпрацьовувалися в ході тренування:

вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів, передбачених планом евакуації Бершадської районної ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту;

підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого катастрофічного затоплення при виникненні надзвичайної ситуації на гідроспоруді  Ладижинської ТЕС, а також життєзабезпечення евакуйованого населення;

практичне відпрацювання заходів з оповіщення, евакуації, розміщення евакуйованого населення та забезпечення громадської безпеки і порядку та відпрацювання елементів всебічного життєзабезпечення евакуйованого населення в безпечних населених пунктах.

Відповідно до розпорядження голови Бершадської міської територіальної громади «Про підготовку та проведення штабного тренування» здійснено наступні заходи:

 розроблено «План проведення штабного тренування органів управління цивільного захисту Бершадської міської ланки Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації на гідроспоруді  Ладижинської ТЕС»;

до учасників штабного тренування доведені «Організаційні вказівки з підготовки та проведення штабного тренування» із завданнями та практичними заходами, що будуть відпрацьовані в ході тренування;

перевірено готовність до використання засобів оповіщення та зв’язку;

сплановано кількість необхідних сил і засобів, які будуть залучені до відпрацювання практичних питань;

підготовлено необхідні довідки, формалізовані документи, карти, схеми для використання у ході штабного тренування;

уточнено план евакуації населення громади та карту;

розроблено 250 пам’яток населенню: «Пам’ятка евакуйованим» та «Порядок дій населення під час проведення евакуації»;

проведено роз’яснювальну роботу через засоби масової інформації серед населення громади щодо мети та завдань штабного тренування.

Під час тренування згідно плану розгорнули свою роботу два збірно- приймальнихпункти евакуації сіл Кошаринці і Сумівка, де були відпрацьовані питання реєстрації та відправки до небезпечного місця евакуйованого населення.

Оповіщення населення сіл Кошаринці і Сумівказдійснювалося згідно списків та схеми оповіщення

Підсумки відпрацювання практичних дій штабного тренування були обговорені на місцях їх проведення і при заслуховуванні керівного складу служб цивільного захисту.

Відмічено роботу керівників спеціалізованих служб: матеріального забезпечення, торгівлі та харчування, зв’язку і оповіщення, охорони громадського порядку, медичного захисту та служби енергетики.

Основна мета штабного тренування щодо вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів, передбачених планом евакуації Бершадської міської ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту досягнута.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38