за темою: «Дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту  громади та району при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на гідроспорудах Новодністровського каскаду ГЕС» із дотриманням карантинних заходів.

Мета тренування:

- підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту територіальної громади до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого катастрофічного затоплення при виникненні надзвичайної ситуації на гідроспорудах  Новодністровського каскаду ГЕС, а також життєзабезпечення евакуйованого населення;

- вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів, передбачених планом евакуації Ямпільської міської ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту;

- практичне відпрацювання заходів з оповіщення, евакуації, та забезпечення громадської безпеки і порядку.

 До участі у тренуванні залучалися:

  1. Керівний склад цивільного захисту Могилів-Подільського району та Ямпільської міської територіальної громади.
  2. Комісія з питань ТЕБ та НС Ямпільської міської територіальної громади.
  3. Евакуаційна комісія району Ямпільської міської територіальної громади.
  4. Начальники збірних та приймальних пунктів евакуації Ямпільської територіальної громади.
  5. Представники спеціалізованих служб цивільного захисту територіальної громади, підприємства, установи і організації, що входять до складу служб ЦЗ.

 Під час тренування проведено:

- спільне засідання міської комісій з питань ТЕБ та НС і евакуаційної комісії територіальної громади;

- огляд розгортання збірних пунктів евакуації (будинок культури), наявності, повноти і якості розробки документів на них;

- огляд розгортання приймального пункту евакуації село Дзигівка, наявності, повноти і якості розробки документів на ньому. Інструктивно-методичне заняття з начальниками збірних та приймальних пунктів евакуації щодо відпрацювання необхідних документів та організації їх роботи.

 

Відповідно до плану евакуації уточнено:

кількість населення, яке підлягає евакуації, наявність транспортних засобів, порядок вивезення евакуйованого населення, тощо;

старостинськими округами спільно із спеціалізованими службами цивільного захисту: списки осіб на евакуацію (прийом евакуйованого населення), місця розгортання і персональний склад збірних (приймальних пунктів) евакуації, маршрути евакуації, організація забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку.

 

За підсумками штабного тренування відбулося заслуховування посадових осіб Ямпільської міської територіальної громади – спеціалізованих служб цивільного захисту із відпрацьованими документами (оцінка обстановки, проведені розрахунки, внесені пропозиції до рішення голови Ямпільської міської територіальної громади на ліквідацію надзвичайної ситуації).

Фахівцями Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами визначено питання, на які необхідно звернути увагу в подальшій діяльності спеціалізованих служб цивільного захисту Ямпільської міської територіальної громади та Могилів-Подільської райдержадміністрації.