Не простою є наразі обстановка на східних рубежах нашої Вітчизни, в окупованих частинах Донецької та Луганської областей, які межують з країною агресором - Росією. Українські та міжнародні засоби масової інформації рясніють повідомленнями про стягування регулярних російських військ до кордонів України. Їх там на сьогодні за оцінками розвідувальних служб, військових експертів та  міжнародних спостерігачів перебуває вже понад 110 тисяч, в окупованому Криму – понад 40 тисяч.

     В такій непростій ситуації зустріли свій сьомий ювілей співробітники батальйону патрульної служби особливого призначення «Вінниця», які перебувають наразі в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Кожен з них побував в гарячій точці України не один десяток раз. Мужні чоловіки та жінки – співробітники батальйону цілодобово бережуть спокій мирних жителів міста Бахмута Донецької області від можливих провокацій з боку окупантів, охороняють громадський порядок та спокій громадян. 

       За сім років свого існування батальйон патрульної поліції особливого призначення «Вінниця» пройшов славний бойовий шлях. Він був створений весною 2014 року наказом Міністра внутрішніх справ від 16 квітня 2014 року.

        Працівники, які приходять служити в поліцію, самостійно роблять свій вибір, а в батальйоні все по іншому – бійці підрозділу свідомо йшли не в поліцію – вони йшли на війну. Війна з них зробила інших, показала справжні

цінності, за які варто віддати життя. Бійці батальйону служать не заради кар’єри – ними керує патріотизм - вони виконують свій обов’язок перед своєю країною, перед своїми рідними.

      З днем створення батальйону підрозділ привітав начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван ІЩЕНКО, який побував у місці дислокації підрозділу (в Донецькій області).

   Полковник ІЩЕНКО привітав співробітників батальйону з днем створення підрозділу від імені Голови обласної державної адміністрації Сергія БОРЗОВА,усіх мешканців Вінниччини та вручив його кращим співробітникам Почесні грамоти Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної ради.

      Вінницька обласна державна адміністрація вітає усіх співробітників батальйону,  їх сім’ї, рідних та близьких з Днем створення підрозділу. Бажаємо Вам міцного здоров’я,  мужності, витримки та віри у краще майбутнє. Щиро дякуємо Вам за Ваш ратний подвиг в ім’я України, яка обов’язково переможе у цій неоголошеній війні проти нашої держави, адже нам є що боронити і правда на нашому боці.

        Бережіть себе, дорогі наші захисники  та обов’язково повертайтеся додому живими та здоровими, де на Вас чекають Ваші матері та батьки, Ваші кохані та найрідніші для Вас люди .

        Україна та Вінниччина цінує ваш подвиг в ім’я незалежності нашої держави, захисту її суверенітету та територіальної цілісності і збереже пам'ять про це у віках.  

       Слава українським воїнам і правоохоронцям!   Слава Україні!