Працівники Департаменту прийняли участь у проведенні занять в рамках спеціального короткострокового он-лайн семінару за програмою підвищення кваліфікації посадових осіб районних, сільських, селищних міських рад територіальних громад на тему : «Вдосконалення системи цивільного захисту громадськості задля безпеки громадян. Створення безпекових центрів». Семінар проводився Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій Вінницької області. 

         Заступник  директора   Департаменту   Сергій   ДЕВ’ЯТИЙ   у своїй  лекції висвітлив питання організації системи цивільного захисту в умовах триваючої реформи децентралізації влади, зокрема щодо завдань  ланки територіальної громади Вінницької територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту населення. Він окреслив завдання, які стоять перед територіальними громадами у 2021 році та надав рекомендації щодо шляхів їх вирішення.

           Заступник    начальника   відділу   оборонної   роботи   та   взаємодії з правоохоронними органами Департаменту Юрій МЕЛЬНИК зупинився на питаннях реалізації завдань, пов’язаних з безпекою громадян у таких сферах, як оборонна робота а також забезпечення законності, правопорядку, прав та свобод громадян, як невід’ємних складових безпечної життєдіяльності громадян Вінницької області.

        Проведенні заняття безумовно сприятимуть підвищенню рівня знань посадовців територіальних громад та допоможуть їм якісніше виконувати покладені на них обов’язки.