В період з 12 по 18 серпня 2019 року на Вінниччині проведено командно-штабні навчання (КШН) окремої бригади територіальної оборони (ТрО) з практичним призовом на збори військовозобов’язаних до управління бригади та її підрозділів.

           Безпосередню участь в організації та проведенні КШН брали голова облдержадміністрації В.Коровій та директор Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації С.Вовченко.

   

       Керівництвом  облдержадміністрації, районних   держаних    адміністрацій,  органів місцевого самоврядування спільно з військовими комісаріатами області здійснено підготовчі заходи до початку проведення навчань.

           Перш за все, на об’єктах інфраструктури, які було виділено військовим для проведення зазначеного заходу, організовано:

  • перевірку будівель (приміщень) для розміщення військовослужбовців бригади, наявних побутових умов для їх проживання та якісного навчання;
  • перевірку функціонування засобів зв’язку на пунктах управління бригади (батальйонів) ТрО, їх забезпеченості достатньою кількістю каналів зв’язку.

           Крім того, налагоджено взаємодію та залучено до забезпечення проведення КШН низку підприємств, установ та організацій з метою:

  • надання комунальних послуг (електро та водопостачання, водовідведення) в місцях розміщення бригади ТрО;
  • організації харчування особового складу бригади;
  • здійснення транспортних послуг для доставки матеріальних засобів та перевезення військовослужбовців до місць проведення занять;
  • придбання для військових знаків розрізнення на польову форму одягу.
   

          Навчання  розпочалось  полігонним  вишколом   військовослужбовців  з  індивідуальної вогневої, тактичної, інженерної та медичної підготовки. Польові заняття пройшли на стрільбищі однієї з військових частин Національної гвардії України неподалік міста Вінниці.

   

          Потім у обласному центрі та у шести районах Вінниччини одночасно відбулись штабні тренування особового складу управління бригади та її окремих батальйонів. Під час штабних тренувань офіцери детально ознайомились зі своїми посадовими обов’язками та здійснили їх практичне виконання. В ході занять керівництво навчань надавало додаткові ввідні, що ускладнювали навчальну обстановку та вимагали від командирів різного рівня приймати нестандартні управлінські рішення.

   

     За підсумками навчань керівництво обласного військового комісаріату прозвітувало голові облдержадміністрації про виконання поставлених на КШН завдань та подякувало призваним на збори військовозобов’язаним за відповідальне ставлення до заходів щодо зміцнення обороноздатності держави, які проводяться в області.