В зв’язку з очікуваним ускладненням погодних умов на та з  метою оперативного реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій  під головуванням міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія ЗУБКА  3 січня в режимі відеоконференції відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

                                         

       Участь  у  засіданні взяли: голова облдержадміністрації Валерій Коровій, члени обласного оперативного штабу з питань вжиття невідкладних заходів у разі виникнення НС протягом осінньо-зимового періоду 2018-2019 років.

      На порядок денний засідання було винесено питання: про заходи центральних і місцевих органів влади щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов у Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях .

        Голова облдержадміністрації Валерій Коровій звернув увагу присутніх на необхідність оперативної та чіткої координації дій відповідних служб регіону при ускладненні погодних умов.

      Члени оперативного штабу області уточнили План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду на території Вінницької області та Порядок взаємодії підрозділів Служби автомобільних доріг у Вінницькій області та сил цивільного захисту області при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій, що можуть спричинити порушення руху автомобільного транспорту на автомобільних дорогах загального користування Вінницької області.