19 жовтня поточного року відбулися урочисті заходи з нагоди завершення найбільшого міжнародного авіаційного навчання в історії незалежної України «Чисте Небо – 2018».

      У проведенні цих урочистих заходів на одному з військових аеродромів Вінниччини взяли участь і представники Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації: Валерій Індик, Олександр Кабішев, Юрій Полянський та Дмитро Григоренко.

       Варто відзначити, що обласна державна адміністрація взяла активну участь у підготовці до проведення цього міжнародного навчання. Так, в рамках виконання заходів Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина - взаємна відповідальність влади та громад» військовій частині А1231 Повітряних Сил ЗС України було виділено з обласного бюджету 900 тис. грн.

 

 

       У багатонаціональних навчаннях було задіяно понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів і засобів РТВ, сотні військовослужбовців з України та майже з 10 країн НАТО. Навчання проходили в період з 08 по 19 жовтня 2018 року.

        Разом з українськими й американськими пілотами завдання в небі виконували їхні польські та румунські колеги на літаках F-16C.

                                                                

        Проведення таких навчань дало змогу підвищити рівень підготовки екіпажів Повітряних Сил ЗС України у виконанні тактичних завдань у коаліційному середовищі, досягнути принципово нового та якісного рівня сумісності з повітряними силами збройних сил США та інших країн — членів НАТО під час спільних повітряних операцій із забезпечення захисту повітряного суверенітету держави.