Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту області на 2018 рік, 24-25 липня проведене командно-штабне навчання з органами управління Чечельницької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

          Було відпацьовано питання організації переведення цивільного захисту  району з мирного на особливий період.

          В ході навчання значно підвищено навички роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, евакуаційної комісії при організації і проведенні заходів по захисту населення в умовах особливого періоду.

Фахівцями Департаменту цивільного захисту оцінено рівень підготовки органів управління та сил цивільного захисту району, порядок організації взаємодії спеціалізованих служб цивільного захисту при виконанні завдань за призначенням.

          Керівництво району віднеслося досить відповідально  до проведення попередньої підготовчої, організаційної та практичної роботи в підготовці до відпрацювання заходів навчання.

          Під час навчання на території  району були змодельовані умови, які вимагали негайних організаційних і практичних дій щодо захисту населення та забезпечення його нормальної життєдіяльності.

          Перевірено стан готовності системи оповіщення керівного складу та населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій, а також постійне інформування його про наявну обстановку.

          Дії керівного складу цивільного захисту району з організації і проведення рятувальних та інших невідкладних робіт у ході ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди були злагоджені і проведені у встановлені терміни, на достатньому рівні спрацювали спеціалізовані служби цивільного захисту такі як: охорони громадського порядку, протипожежного захисту, медичного захисту.

          Швидко, ефективно згідно установчих документів було відпрацьовано ліквідацію дорожньо-транспортної пригоди з розгортанням              постів перекриття дорожнього руху та сортувальних майданчиків для надання екстреної медичної допомоги постраждалим в ДТП на догоспітальному та госпітальному етапах з вилученням потерпілих, загиблих із автобуса.

          На достатньому рівні відпрацьовані ввідні та організовані карантинні заходи при загрозі або виникненні осередку «африканської чуми» свиней на базі приватного господарства в с. Василівка.

          В ході всього навчання відмічено плідну роботу особового складу спеціалізованих служб цивільного захисту Чечельницького району: протипожежної служби під керівництвом Гончара Анатолія Петровича,  служби охорони громадського порядку Басалиги Романа Івановича, матеріального забезпечення Скоцеляс Марії Іванівни, медичної спеціалізованої служби Могили Сергія Миколайовича, торгівлі і харчування Корольчук Ольги Миколаївни, служби енергетики Стримби Ігоря Павловича, інженерної служби Жмурка Олександра Миколайовича.

           Навчання пройшло досить організовано, тема і навчальні питання відпрацьовані. Цілі його досягнуті.

           За результатами командно-штабного навчання фахівцями Департаменту цивільного захисту будуть відпрацьовані узагальнені матеріали, на підставі яких буде відпрацьований план усунення виявлених недоліків та організовано роботу щодо його виконання.