Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту області на 2018 рік, 20 червня поточного року проведене командно-штабне навчання з органами управління Піщанської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

         До навчання залучалися:

а) від органів управління цивільного захисту  області:

  • Департамент цивільного захисту облдержадміністрації;
  • Головне управління ДСНС України у Вінницької області;
  • представники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту;

 

б) від Піщанського  району:

  • перший заступник голови районної державної адміністрації;
  • районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;
  • районна комісія з питань евакуації;
  • сектор з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами;
  • районні спеціалізовані служби цивільного захисту, установи і організації, які забезпечують виконання заходів цивільного захисту;
  • селищні та  сільські ради.

 

Навчальні цілі мали за мету:

  1. Відпрацювати питання організації переведення цивільного захисту району з мирного на особливий період.
  2. Підвищити навички роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, евакуаційної комісії при організації і проведенні заходів по захисту населення в умовах особливого періоду.
  3. Оцінити рівень підготовки органів управління та сил цивільного захисту, порядок організації взаємодії спеціалізованих служб цивільного захисту при виконанні завдань за призначенням.

         

          Під час навчання на території  району були змодельовані умови, які вимагали негайних організаційних і практичних дій щодо захисту населення та забезпечення його нормальної життєдіяльності.

          Перевірено стан готовності системи оповіщення керівного складу та населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій, а також постійне інформування його про наявну обстановку.

       У зв’язку з обстановкою, що склалась по навчанню, відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації – Денисова Дмитра Дмитрійовича.

           Члени комісії обстановкою, що склалася на час проведення засідання, володіли. Начальники спеціалізованих служб цивільного захисту в цілому були готові до доповідей та надання пропозицій в рішення комісії.

           Керівництвом навчання протягом всього заходу оцінювався рівень підготовки сил реагування цивільного захисту до дій за призначенням.

          Дії керівного складу цивільного захисту Піщанського району з організації і проведення рятувальних та інших невідкладних робіт у ході ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди були злагоджені і проведені у встановлені терміни, на високому рівні спрацювали спеціалізовані служби цивільного захисту охорони громадського порядку, протипожежного захисту, медичного захисту.

         Швидко, ефективно згідно установчих документів було відпрацьовано ліквідацію дорожньо-транспортної пригоди з розгортанням:

постів перекриття дорожнього руху та сортувальних майданчиків для надання екстреної медичної допомоги постраждалим в ДТП на догоспітальному та госпітальному етапах з вилученням потерпілих, загиблих із автобуса.

         

         На достатньому рівні відпрацьовані ввідні та організовані карантинні заходи при загрозі або виникненні осередку інфекційного заразного дерматиту великої рогатої худоби на базі приватного підприємства смт. Піщанка фермерське господарство «Благо СМС» зокрема заступник начальника відділу Держпродспоживслужби Крижопільського міжрайонного управління – Бєлінський Федір Іванович.

 

         В ході всього навчання відмічено плідну роботу особового складу спеціалізованих служб цивільного захисту району: матеріального забезпечення Аязбекової Наталії Пилипівни, протипожежної служби під керівництвом Бендержицького Олександра Віталійовича,  служби охорони громадського порядку Фомика Сергія Івановича, медичної спеціалізованої служби Собка Бориса Андрійовича, торгівлі і харчування Мазур Тетяни Василівни, комунально-технічної служби  Чиж Таїсії Анатоліївни.

         Районна державна адміністрація володіє достатнім потенціалом щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та діям в умовах особливого періоду. Управління заходами цивільного захисту під час навчання організовувалось своєчасно, реагування сил першого ешелону на виникнення надзвичайних ситуацій здійснювалось, у визначені терміни завдяки першому заступнику голови райдержадміністрації, який впевнено володів ситуацією, вчасно доводив рішення керівництва району – Денисову Дмитру Дмитрійовичу та фахівцями сектору цивільного захисту.

         Навчання пройшло досить організовано, тема і навчальні питання відпрацьовані. Цілі його досягнуті.

         За результатами командно-штабного навчання фахівцями Департаменту цивільного захисту будуть відпрацьовані узагальнені матеріали, на підставі яких буде відпрацьовано план усунення виявлених недоліків та організовано роботу щодо його виконання.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38