Президентом України впроваджуються європейські стандарти відкритості і прозорості в роботі органів державної влади. Главою держави підписано Закон України «Про доступ до публічної інформації» та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступу до публічної інформації»», що стало важливим кроком підтвердження того, що наша країна й надалі просуватиметься шляхом європейського розвитку.
     На виконання цього закону Президент України підписав Указ «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації». Цей Указ покликані забезпечити реалізацію конституційного права громадян вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію.

У питаннях доступу до публічної інформації Департамент правового забезпечення керується такими нормативно-правовими актами:

  1. Закон України «Про доступ до публічної інформації»;
  2. Закон України «Про інформацію»;
  3. Постанова Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року №835  «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних»;
  4. Порядок доступу до публічної інформації, розпорядником якої є облдержадміністрація;
  5. Розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 12 квітня 2016 року №227 «Про внесення змін до Переліку відомостей, що становлять службову інформацію, і яким надається гриф «Для користування», затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 03 червня 2011 року № 288»;
  6. Нормативно-правові акти Вінницької обласної державної адміністрації

Одним із шляхів забезпечення доступу до публічної інформації є надання інформації за запитами.

Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» публічною є відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень.

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

Письмовий запит подається в довільній формі.

Запит на інформацію має містити:

1) ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є;

2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;

3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

До Департаменту правового забезпечення обласної державної адміністрації можна звернутися:

  • телефоном: 0 (432) 65-17-65;
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • письмово:

за адресою: 21050, м. Вінниця, вул. Театральна, 14, Департамент правового забезпечення Вінницької обласної державної адміністрації (на конверті вказати «Публічна інформація»)

Графік роботи Департаменту : понеділок-четвер з 8.00 до 17.00, п’ятниця з 8.00 до 15.45, обідня перерва з 12:00 до 12:45.

Плата за надання інформації

Інформація на запит надається безкоштовно.

У разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов'язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк.

Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації

Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.

Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65