Фонд фінансує медичну реабілітацію за 7 профілями захворювань. Зокрема, пройти реабілітацію за кошти Фонду застраховані особи можуть в разі наявності ускладнень за одним із профілів після перенесеного захворювання на COVID -19.

 Право на проходження курсу відновного лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за кошти Фонду мають усі  офіційно працевлаштовані особи. Підставою для направлення є висновок ЛКК закладу охорони здоров»я.

Направлення на реабілітацію відбувається зі стаціонару закладу охорони здоров»я після закінчення гострого періоду захворювання, оскільки вчасна реабілітація осіб зі складними патологічними станами є одним із головних чинників упередження настання інвалідності та подальшого відновлення працездатності.

Фонд соціального страхування України повністю оплачує вартість реабілітаційного лікування.

Аби пройти доліковування в санаторному закладі, ЛКК закладу охорони здоров»я, де хворий перебуває на стаціонарному лікуванні, має оформити висновок щодо потреби хворого в подальшому реабілітаційному лікуванні та повідомити районному відділенню управління про наявність на лікуванні такої застрахованої особи. Після цього пацієнт оформлює відповідну заяву та працівниками районного відділення укладається тристоронній договір між управлінням Фонду, застрахованою особою та санаторно-курортним закладом.

Застрахованій особі надано право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження реабілітаційного лікування відповідно до профілю захворювання із затвердженого переліку.