Розпочав свою діяльність в 1936 році як дворічна медична школа, яка проводила підготовку медичних сестер та акушерок. Щороку заклад готує десятки кваліфікованих фахівців, які надають медичну допомогу громадянам. Випускники коледжу успішно працюють також за кордоном, де високо оцінюють рівень їх фахової підготовки. За період свого існування медичний коледж підготував майже десять тисяч фахівців для закладів охорони здоров’я країни.

- Наш заклад готує фахівців за такими напрямками, як лікувальна справа, сестринська справа, акушерська справа, стоматологія, - говорить директор медичного навчального закладу Володимир Кордон, - Найбільшим попитом у нас користуються медичні сестри та фельдшери, адже цього наразі вимагає ринок праці. А ті студенти, які навчаються за рахунок державного замовлення стовідсотково забезпечуються місцем роботи.

Багато уваги приділяється забезпеченню навчального процесу комп’ютерами. В коледжі працює 5 комп’ютерних класів, створено 9 нових кабінетів доклінічної практики з клінічних дисциплін. Робота студентів під час занять забезпечена найновітнішими матеріалами, медичним обладнанням, технічними засобами навчання, наочними посібниками.

-Ми надали змогу студентам приділяти більше уваги не теорії, а практиці.  Вони навчаються безпосередньо у лікувальних закладах – кожен за своїми напрямками у відповідний період навчального року. Студенти набувають практичних навичок і уже звикають до того, що вони медики, - розповідає директор медичного коледжу.

 У свою чергу педагоги постійно шукають нові форми і методи викладання, які б давали найбільший ефект, найвищий коефіцієнт засвоєння навчального матеріалу студентами, прищеплювали їм практичні навики. Це забезпечує підвищення рівня професійної кваліфікації та компетентності студентів.

 - Про гарну професійну підготовку дбають сорок шість штатних викладачів та двадцят дев’ять  сумісників. В коледжі працюють двадцять три викладачі вищої категорії, шість викладачів І категорії, десять мають  ІІ категорію. Додам також, що серед них - чотирнадцять відмінників освіти. Колектив у нас молодий, середній вік– 42-43 роки, - розповідає Володимир Кордон.

Також студенти охоче беруть участь у самоврядуванні закладу, активно долучаються до громадських ініціатив.

За словами керівника закладу, це дає змогу виховати студентів не лише, як медичних працівників, а навчає їх бути особистостями.

 В навчальному корпусі розміщена бібліотека, читальний зал, актовий зал. Коледж має клуб для заняття колективів художньої самодіяльності та проведення дозвілля молоді, спортивний зал, їдальню, буфет та комфортний гуртожиток.