Учасникам наради були доведені вимоги по підбору кандидатів до складу громадської ради Східного госпітального округу та створенню неприбуткових комунальних підприєства на базі лікувальних закладів первинного рівнія. Адже саме за умови їх створення лікарні отримуватимуть фінансування.

- Ми надаватимемо всю необхідну інформацію щодо покрокового втілення медичної реформи, - зазначила Людмила Грабович, - свого часу по кілька разів об’їхали всі лікарні області, тому знаємо всі слабкі і сильні сторони. Але рішення прийматиме громадська рада госпітального округу. Тому Бо саме громадській раді надаються повноваження щодо створення структури медичного обслуговування в окрузі, призначенню головних лікарів та формуванню плану розвитку госпітального округу. І що саме важливо – розробка маршруту пацієнта.

Наразі Департамент охорони здоров’я проводить активну інформаційну роботу серед населення області аби довести до кожного всі зміни та новвоведення, які проводить галузь. Нагадаємо, що минулого тижня Ігор Івасюк та Людмила Грабович провели нараду  з представниками Північного госпільного округу. В свою чергу керівництво районів та головні лікарі мають також на місцях проводити просвітницьку роботу щодо медичного реформування.

Прес-служба ДОЗ ОДА 23.01.2017