Сьогодні керівництво області на чолі з Валерієм Коровієм та керівником Департаменту охорони здоров’я ОДА  Людмилою Грабович передали лікувальному закладу сертифікат вартістю 12,5 млн.грн на продовження ліцензування  роботи комп’ютерного томографа, що відтепер є у закладі.

-Подія надзвичайно важлива для закладу і для галузі охорони здоров’я, - наголосив Валерій Коровій,  - Заклад і надалі зможе виконувати свою місію – рятувати життя наших громадян. А новий статус дасть більше можливостей для розвитку лікарні, адже буде збільшено кількість ліжок, яких сьогодні катострофічно не вистачає,  – додав очільник ОДА.

 Він повідомив. що наступного року на лікувальну установу очікує реконструкція.  Валерій Коровій додав, що  потрібно розуміти -  покращення відчуватиметься неодразу. Реальні позитивні зміни отримаємо за кілька років.

Головний лікар ВОКОД – Володимир Шамрай  наголосив,  що у  новоствореному центрі буде змінена структура лікувального закладу та з’явиться можливість відкрити необхідні для лікарні підрозділи. У планах, зокрема, створення мамологічного та онкогематологічного відділень, а також денного стаціонару.

-Плануємо окремо відкрити відділення хіміотерапії на 60 ліжок, аби забезпечити комфортні умови нашим пацієнтам. Також з’являться додаткові операційні, яких на сьогодні потребує лікарня для обслуговування пацієнтів. Окрім цього, заклад отримає ширші фінансові повноваження та матиме можливість самостійно налагоджувати комунікацію та співпрацю з іншими центрами на міжнародній арені, - висловив сподівання головний лікар.
 

Прес-служба ДОЗ ОДА