На передодні цього дня діти згадають усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая.

На нього чекають мільйони малюків в усьому світі, адже окрім подарунків, він приносить у кожну оселю радість, надію та любов. 
         Добре, щедре, багате і по-справжньому радісне свято прийшло  і в Тульчинський обласний будинок дитини. Весело та гамірно було в  закладі: діти розказували  вірші,  співали багато пісень, водили таночки та хороводи. А дорослі доклали всіх зусиль, щоб  це свято справді стало казковим і незабутнім, щоб до кожної дитини прийшло справжнє диво.

         В цей святковий день до  діток з дарунками завітали: депутат Вінницької  обласної Ради , голова благодійного фонду «Допомога онкохворим дітям» Л.Білозір,  голова Тульчинської міської ради В. Весняний, заступник голови міської ради А.Поваляєва, начальник служби у справах дітей Тульчинської РДА В.Поліщук з колективом, голова Тульчинської районної організації Аграрної партії України М.Трач, директор ПВКП «Будівельник» В.Ковінько,студенти та викладачі Тульчинського ВПТУ-41, коледжу ветеринарної медицини,училища культури.

-День Святого Миколая дає нам можливість хоча б раз на рік побути чарівниками для дітей. Ми намагаємось зробити малечу якомога щасливішими. Хотілося, аби усі їхні мрії здійснилися. А головне – щоб здійснилась найзаповітніша мрія кожного нашого вихованця – знайти родину, своїх маму і тата. Сподіваємося, що мрії маленьких наших діток збудуться. - говорить головний лікар Марія Мазур.