Відкриваючи перше засідання Школи Світлана Швидюк  - головний спеціаліст ДОЗ ОДА, наголосила на актуальності проведення на теренах області подібних школ, адже за результатами аналізу статистичних показників, впродовж останніх років, в області відмічається зростання  рівня захворюваності хвороб органів травлення. 

Високий рівень захворюваності, поширеності, смертності, втрата працездатності, часті рецидиви відносять хвороби шлунково-кишкового тракту до актуальних проблем в сучасній медицині. Суттєвою проблемою в ЛПЗ  області  є вкрай недостатній рівень забезпеченості сучасною ендоскопічною апаратурою, що в свою чергу є  причиною пізньої діагностики шлунково - кишкових захворювань та їх ускладнень, а також відсутності  можливості впровадження сучасних, малоінвазивних методів лікування окремих шлунково – кишкових  захворювань та їх ускладнень.

   Тому обласними спеціалістами ДОЗ ОДА за фахом «Гастроентерологія»  Кізловою Н.М. та « Ендоскопія» Дорожинським Ю.А. було запропоновано  впровадження ,  в рамках проведення навчальних заходів для лікарів області,  «Вінницької школи гастроентерології , дієтології та ендоскопії»,  адже саме  мультидисциплінарний підхід до зазначеної проблеми буде сприяти  вдосконаленню медичних та організаційних заходів щодо  забезпечення якісною медичною допомогою населення області. 

  На  першому засіданні «Школи» актуальну інформацію для аудиторії запрошених лікарів надали: Петрушенко В.В. – проф.,д.мед.н, завідуюча каф. ендоскопічної та серцево-судинної хірургії ВНМУім. М.І.Пирогова, Кізлова Н.М.- обласний спеціаліст ДОЗ  ОДА , відповідальний за проведення організаційно-методичної роботи за фахом « Гастроентерологія», Дорожинський Ю.А.- обласний спеціаліст ДОЗ  ОДА , відповідальний за проведення організаційно методичної роботи за фахом « Ендоскопія», лікар гастроентеролог ВОКЛ ім. М.І. Пирогова Вараниця Г.І.

 

 

Прес-служба Департаменту охорони здоров`я ОДА