За словами Надії Марусяк, наразі в регіоні зафіксовано 2489 хворих на цукровий діабет І типу, з яких близько 300  - діти. Також виявлено 2 випадки захворювання дітей на діабет ІІ типу.

Пилип Прудиус – головний лікар Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру (ВОКВЕЦ) зауважив, що пацієнти забезпечені інсуліном у повному обсязі.

Фахівець наголосив на тому, що  лікарям, насамперед, потрібно спрямовувати свою роботу на раннє виявлення порушень ендокринної системи та діагностування цукрового діабету. Адже рання діагностика таких патологій спрощує лікування хворих, а також запобігає ускладненням та інвалідизації пацієнтів.

Головний лікар ВОКВЕЦ також звернув увагу медичних працівників на дотримання нормативно-правових актів, затверджених МОЗ України під час діагностики пацієнтів та надання їм медичної допомоги, а також на  дотримання протоколів лікування. Це сприятиме не лише якості  лікувальної послуги, але й дозволить лікарям юридично захистити свою діяльність.

Заступник директора ДОЗ наголосила, що  медикам і громадянам необхідно докласти максимум зусиль аби знизити показники захворюваності. А це можливо завдяки потужній профілактичній роботі з населенням усіх вікових категорій.

 

 12.10.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА