Учасників зібрання цікавив насамперед можливий вплив будівництва на навколишнє середовище. Адже важливо, щоб поява нового об’єкту не позначилася на екосистемі мікрорайону та не порушила спокій його жителів.

Валентина Ямпільська – заступник начальника відділу адміністрування системи якості департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради, зазначила, що використання транспорту під час зведення об’єкту та його подальша експлуатація не збільшать кількість шкідливих викидів в атмосферу. Фактично, це буде незначне додаткове навантаження до фонового забруднення повітря, обумовленого близькістю Хмельницького шосе.

Аби не порушувати спокій мешканців прилеглих будинків, процес вбивання паль під фундамент замінять на технологію вдавлювання.

Додаткова газова котельня використовуватиметься лише у разі збоїв основного джерела теплопостачання. Отже, додаткових викидів в атмосферу не буде.

Тож, Проект реалізується відповідно до екологічних норм.

Нагадаємо, що план екологічного менеджменту будівництва Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології  був розроблений у лютому 2017 року.

Його основна мета  -  оцінка екологічних та соціальних впливів щодо своєчасного попередження потенційних негативних наслідків  для довкілля та соціального середовища при реалізації субпроекту «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією» відповідно до вимог чинного законодавства.

 

 

04.10.2017 Прес-служба ДОЗ ОДА