До участі були запрошені лікарі Вінницького, Іллінецького, Калинівського, Козятинського, Липовецького, Літинського, Оратівського, Погребищенського, Тиврівського, Хмільницького районів, а також м.Вінниці.

Основне завдання школи полягає у наданні фахівцям первинної, вторинної та третинної ланок актуальної інформації щодо діагностики та лікування розповсюджених захворювань органів дихання.На початку засідання головний позаштатний пульмонолог Департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Г.В.Побережець разом з присутніми розглянули сучасний стан основних епідеміологічних показників у Вінницькій області. Під час зсідання школи розглядались актуальні питання діагностики та лікування бронхіту, бронхіальної астми у дітей та дорослих. Ю.М. Мостовой - професор, завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини ВНМУ імені М.І. Пирогова – розповів колегам про властивості та дію відповідних антибіотиків. З питань щодо діагностики та лікування гострого бронхіту, пневмонії, бронхіальної астми у дітей виступив О.В.Катілов, Головний позаштатний дитячий пульмонолог Департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації.

Організатори впевненні, що подібні курси лекцій допоможуть лікарям вдосконалити свою роботу та покращити якість надання медичної допомоги пацієнтам із захворюванням органів дихання.

Нагадаємо, що освітній проект «Подільська респіраторна школа» була створена за ініціативи Департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації (ОДА) та Асоціації лікарів Поділля було організовано освітній проект для практичних лікарів регіону.

 

 

 

Прес-служба ДОЗ ОДА

13.09.2017