Нинішнього року на програму "Доступні ліки" буде додатково виділено 200 млн грн.  Програма стартувала з 1 квітня і передбачає відшкодування вартості медпрепаратів (реімбурсацію) для лікування осіб, які страждають на серцево-судинні захворювання, діабет II типу і бронхіальну астму.

Додаткових 450 млн грн. отримають регіони у складі медичної субвенції на лікування хворих на ниркову недостатність (гемодіаліз) та діабет. Зараз в Україні понад 5 тисяч осіб перебувають на гемодіалізі. За підрахунками медиків, в Україні від цукрового діабету можуть страждати близько 2,5 млн осіб. Додатково  186 млн грн вже в цьому році буде направлено на лікування громадян за кордоном.

Одночасно уряд дбає і про розвиток вітчизняної медицини. Тому частина позапланових бюджетних надходжень буде направлена на додаткове фінансування  медичних клінік та науково-дослідних установ. Зокрема, клініки Національної академії медичних наук України додатково отримають 443 млн грн.,  ДУ "Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ" – 60 млн грн. Із спеціального фонду на розвиток сільської медицини буде направлено 4 млрд грн.

У Вінницьку область на реалізацію програми «Доступні ліки» надійшло 20,5 мільйонів гривень.  Відповідно до  реімбурсації інсулінів станом на 27 червня 2017 року в області відпущено препарати інсуліну по 2512 рецептах на суму 1,1 млн.грн.

За матеріалами сайту Вінницької ОДА

21.07.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА