Проведення наради зумовлено необхідністю обговорення стану та перспектив виконання соціальної програми «Доступні ліки». Окремо для обговорення винесено питання призначення в регіонах житлових субсидій та ситуації з грошовими виплатами невикористаних сум громадянам.

«Сьогодні можна говорити про те, що урядова соціальна програма «Доступні ліки» ефективно працює, і ми зробимо все можливе для того, щоб і надалі населення забезпечвалось життєво необхідними лікарськими засобами», – відзначив віце-прем’єр міністр України Павло Розенко.

Нагадаємо, що програма «Доступні ліки» передбачає забезпечення пільгових категорій населення через мережу аптечних закладів, що беруть участь у даній програмі, безкоштовними лікарськими засобами, або з частковим відшкодуванням їх вартості.

У ході селекторної наради уповноважені представники обласних державних адміністрації прозвітували перед Кабінетом Міністрів України відносно стану та перспектив виконання в регіонах соціальної програми «Доступні ліки», а також надали статистичні дані щодо призначення житлових субсидій населенню, а також стосовно виплати грошових коштів за невикористані субсидії.

«На Вінниччині реалізація програми «Доступні ліки» здійснюється на належному рівні. Кожний третій аптечний заклад області долучився до виконання цієї програми. На даний час із відпуском препаратів за рецептами в рамках програми труднощів немає. В даному напрямку ми продовжуємо працювати у штатному режимі», – прозвітував заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Наприкінці наради Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко подякував обласним державним адміністраціям за пророблену роботу щодо виконання програми «Доступні ліки» та залучення до неї регіональних аптечних закладів, які становлять основу реалізації програми. При цьому наголосив на тому, що потрібно й далі проводити інформаційну кампанію, особливо у сільській місцевості.

 

За матеріалами сайту Вінницької ОДА

21.07.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА