Зазначимо, що щодня від раку помирає 8 мешканців області.  В онкологічній частині Програми, яка виноситься на сесію обласної Ради, є чіткі завдання, як покращити цю ситуацію. 

Ряд заходів спрямовані на профілактику і ранню діагностику злоякісних новоутворень. Це можливо завдяки запровадженню скринінгових програм та створення Центрів профілактичної допомоги в опорних лікарнях. 

Як результат очікується, що рівень виявлення випадків онкозахворювань на ранніх стадіях зросте на 20%.  Знизиться рівень летальних випадків на 8%.

Підтримка програми з обласного бюджету на чотири роки складає близько 67 млн грн.  

Ще одне важливе питання - розрахунок за спожиті енергоносії закладів охорони здоров'я. Сьогодні вона становить 16 млн грн. Ситуація складна, уже вжито ряд заходів, але на жаль цього не достатньо щоб повністю врегулювати це питання.

"Дякуємо депутатам за підтримку галузі охорони здоров'я. Сьогодні прийняли важливу Програму, і сподіваюся нам вдасться її реалізувати і побачити заплановані результати. Борги за енергоносії - важливе питання. І нам потрібно зараз спільно над цим працювати, щоб у медичних закладах було тепло і не було перебоїв з енергопостачанням», - зазначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна.