«Операція пройшла успішно.  На даний час пацієнти почувають себе добре.  Донором органа стала матір і реципієнт її рідний син.  До цього втручання ми готувалися великою командою досить довгий час. Не менше трьох років ми готувалися до цього, вивчали можливості і шукали їх. Це значна робота великої кількості людей», - розповідає завідувач Клінічним високоспеціалізованим Урологічним Центром з відділу трансплантації органів Олег Миколайович Капшук.

Відзначимо, що на базі обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова розгорнуто відділення для трансплантації нирки. Лікарня уклала угоду з МОЗ України - це дозволило запустити процес створення трансплантологічної служби в області, підкріпивши його і фінансовою підтримкою держави.

«Це знакова подія для медицини Вінниччини. Сподіваємося, що цей проєкт буде успішним. І ми, у нашій області зможемо врятувати сотні життів пацієнтам, які потребують пересадки органів. Дякую медикам, які працюють над розвитком медичної галузі області», - зазначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна.