За легендою на основному джерелі постачання електроенергії до лікарні, було встановлено вибухівку. Працівники центру її виявили та викликали поліцію і рятувальників. Місце події обгородили спеціальною червоною стрічкою.

За декілька хвилин до Клінічного центру інфекційних хвороб прибули поліцейські та рятувальники.  

Відзначимо, що Клінічний центр інфекційних хвороб займає понад 12 000 кв.м, і розташовується у двох триповерхових будівлях. У закладі облаштовано  220 ліжок. До кінця року ще мають відкрити 100.  В центрі лікують хворих на ВІЛ/СНІД та COVID-19. 

Електропостачання важливе для пацієнтів закладу. Адже обладнання, подача кисню хворим та багато інших процесів залежить від електрики. Тому важливо, щоб у закладі перебою з нею не було.

«Сьогодні, на базі нашого закладу відбулися антитерористичні навчання. За легендою терористи нас хотіли позбавити основного джерела постачання електроенергії. В такому разі роботу центру було б переведено на альтернативні джерела. Вони у нас є і всі справні, вразі необхідності ми їх готові застосувати. В таких ситуаціях важливо діяти злагоджено і дотримуватися певного алгоритму дій. Важливо, що всі служби спрацювали оперативно та професійно», - зауважив директор Клінічного центру інфекційних хвороб Ігор Матковський.