Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов оглянув відремонтоване приміщення та зустрівся із колективом лікарні.

«Сьогодні ми відкриваємо вже сьоме з десяти приймальних відділень Вінницької області, побудованих в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Всього на об’єкт було витрачено близько 30 млн.грн. державних коштів, з них 17 млн грн. – на закупівлю дороговартісного обладнання і 13 млн грн. – на ремонт приймального відділення»,- зазначив у коментарі очільник області.

Сергій Борзов також відмітив, що в кожному із шести приймальних відділень, які вже відкрито в області після реконструкції, встановлено сучасні комп’ютерні томографи, апарати ультразвукової діагностики та цифрові рентгенівські апарати..

Для приймального відділення Ямпільської ЦРЛ за державні кошти придбано:

  • 32-зрізовий Комп’ютерний томограф, вартістю 11, 9 млн. грн.;
  • рентгенологічний апарат IMAX 7700F  – 4,8 млн. грн.,
  • апарат ультразвукової діагностики SonoBook 8– 0,8 млн. грн.

«Все це працюватиме задля безкоштовного обстеження пацієнтів Ямпільської лікарні,- додав  Сергій Борзов.-  Здоров’я людей - це головне!. Ямпіль – один із найвіддаленіших районів Вінницької області, до Вінниці близько 160 км, тож таке обладнання тут конче необхідне. Держава робить усе, аби медики могли врятувати людське життя як у великих містах, так і невеликих містечках. Адже іноді лічені хвилини мають значення».

Про нові можливості для відділення розповів головний лікар закладу Олег Шеремет, зазначивши: «Тепер ми маємо можливість надавати високоякісні медичні послуги нашим пацієнтам. Завдяки програмі Президента України «Велике Будівництво» значно покращились умови їх перебування в лікарні. Та і ми, лікарі, могли тільки мріяти про такі умови праці і про таке обладнання, що дає можливість діагностувати складні патології».

Голова Ямпільської міської громади Сергій Гаджук також висловив щиру подяку  Президенту України  Володимиру Зеленському, підрядникам, усім, хто долучився до відновлення та обладнання приймального відділення лікарні.

Варто додати, що при реконструкції відділення дотримано всі будівельні та санітарні норми щодо надання медичної допомоги хворим з інвалідністю.