-Медики активно пояснювали освітянам, що вакцинуватись необхідно, тому Калинівка має досить позитивні результати щодо вакцинації працівників освіти, - пояснює головний спеціаліст відділу освіти молоді та спорту Калинівської міської громади Оксана Блащенко.

Вона додає, що нині у закладах загальної середньої освіти повністю вакциновані 54% викладачів. У дошкільних навчальних закладах – 33%. Кожного дня відкриті пункти вакцинації, туди йдуть вчителі, які прийняли рішення вакцинуватися. Відповідно ця цифра динамічна і вона змінюється.

-Всі мобільні бригади працюють у закладах освіти, аби спільно досягти визначеної відмітки вакцинованих працівників освітніх закладів. І ми бачимо, що довіра до медиків та до вакцинації у Вінницькій області зростає, - говорить Тетяна Бондаренко -  заступник керівника обласного департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА.

Вона також додає, що сьогодні область має в достатній кількості вакцин: AstraZeneca/Covishield, CoronaVac/Sіnovac, Comirnaty від  Pfizer-BioNTech і  Moderna. Тож є можливість вибору вакцини в залежності від стану здоров’я та  від термінів вакцинації.

Варто додати, що за інформацією МОЗ для жовтого рівня буде достатньо однієї дози вакцини, а для червоного рівня - потрібен повний курс щеплення.
Як приклад, робота закладів освіти в жовтій зоні не буде обмежуватися за умови наявності у 80% педагогічних працівників документів, що засвідчують вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою.