За статистикою,  кількість хворих на цукровий діабет, які потребують забезпечення препаратами інсуліну по Вінницькій області станом на 01.05.2017р. становить 7192 чол.

За словами Світлани Швидюк – головного спеціаліста відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню ДОЗ ОДА, до моменту введення системи реімбурсації (реімбурсація  - це державна система повного або часткового відшкодування вартості куплених пацієнтами лікарських препаратів), держава фінансувала забезпечення препаратами інсуліну через субвенцію з державного бюджету.

Вінниччина долучилась до  обласної Програми «Майбутнє Вінниччини в збереженні здоров’я громадян». Одним із завдань цієї Програми є надання медичної допомоги хворим на ендокринні захворювання. В тому числі, передбачено  забезпечення пацієнтів препаратами інсуліну та їх аналогами, таблетованими  цукрознижуючими  засобами. Тож пацієнтам відшкодовуються кошти саме за цією Програмою.

Як повідомив Пилип Пурдиус – головний лікар ВОКВЕЦ, станом на  21.06.2017 року лікарями виписано  1437 рецептів, з них  1073 рецепти – відпущено пацієнтам, що живуть із цукровим діабетом.

-Проведення реімбурсації препаратів інсуліну в області  в цілому позитивне. Однак необхідно посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед лікарів та пацієнтів області, - повідомив Пилип Прудиус.

 

22.06.2017 Прес-служба ДОЗ ОДА