Сергій Борзов, голова ОДА повідомив, що спільними зусиллями обласної державної адміністрації та народних депутатів України від «Слуги Народу» – Анатолія Драбовського та Максима Пашковського з державного бюджету на оновлення Подільського онкоцентру вдалося залучити 64 млн грн.

-Проведена реконструкція хіміотерапевтичного відділення дала змогу відкрити ще плюс 40  ліжок до наявних 360. Завдяки президентській програмі Центрі створені сучасні та комфортні умови згідно світових стандартів, як для пацієнтів, так і для медичного персоналу. Це значно покращить якість та пришвидшить темпи лікування, що дозволить зменшити інвалідизацію населення, - наголосила Ольга Задорожна, очільниця департаменту охорони здоров’я та реабілітації.  

За статистичними даними щороку в Україні збільшується кількість онкологічних хворих. Нині у  Вінницькій області майже 46 тис. онкохворих.

Директор центру Володимир Шамрая розповідає, що у Подільському регіональному центрі онкології  щороку проходять хіміотерапію 10 тисяч онкохворих. А за останні 5 років кількість пацієнтів збільшилась практично вдвічі, що пов’язано саме з впровадженням амбулаторної протипухлинної терапії.

-Амбулаторне лікування не потребує цілодобового перебування пацієнта в стаціонарі, що дає можливість значно збільшити перелік процедур, підвищує доступність лікування для більшої кількості  пацієнтів. А сучасні схеми лікування дозволяють долати хворобу навіть в занедбаній формі, - зазначає Володимир Шамрай.  

  Загальна вартість робіт  по реконструкції відділення склала понад 25, 5 млн грн. Також в рамках проекту в корпусі радіології запрацював  новий медичний лінійний прискорювач ELEKTA SYNERGY PLATFORM з комплексом обладнання, який був придбаний Подільським регіональним онкоцентром 16 грудня 2020 року за понад 49 млн грн.

-Це новітнє обладнання, яке рятуватиме життя наших громадян. Лінійний прискорювач — це безпека, це точність та мінімум ускладнень для організму пацієнта та, безумовно, ефективність: дасть можливість зменшити навантаження на здорові тканини навколо пухлини, а головне — підвести максимальні дози до пухлинного осередка, - зазначила Ольга Задорожна.

Крім цього у закладі зроблений ремонт першого поверху будівлі - рентгенологічне відділення, надбудова четвертого поверху – денний стаціонар з ліжками амбулаторної хіміотерапії, надбудова мансардного поверху – це теж для хіміотерапевтичного відділення. До того ж, зведено нове перекриття та дах, новий ліфт, утеплення стін та благоустрій території.