Обговорювали епідемічну ситуацію в області з коронавірусною хворобою та вакцинацію мешканців територіальних громад від COVID-19.
За словами керівника профільного департаменту, завдяки потужній злагодженій спільній роботі медиків та органів влади вдалося зменшити кількість захворювань в області, а також рівень смертності від COVID-19.
-Проте на сьогодні маємо зростання захворювання у деяких районах, зокрема у Гайсинському та Могилів-Подільському районах. Особливо непокоїть те, що маємо зростання захворюваності серед дітей. Можна говорити про те, що ковід «помолодшав» - прокоментувала Ольга Задорожна.
Очільниця департаменту підкреслила, що одним із найважливіших для Вінниччини питань на сьогодні у боротьбі з «ковідом» є завдання збереження життя та здоров’я її мешканців. А це можливо, лише завдяки вакцинації.
-Протягом минулого дня в області проведено понад 6 тисяч щеплень проти COVID-19. Вінниччина восьма за кількістю проведених вакцинацій. Найбільше вакцинованих мешканців у Могилів-Подільському. Також чудово спрацювали Центри масової вакцинації Чечельника, Теплика, Ладижина, - додала Ольга Задорожна.
Під час наради наголошувалося на необхідності щеплень працівників освіти, що передбачено законодавством України, адже вони у групі ризику.
- Керівникам територіальних громад потрібно проводити потужну інформаційну роботу серед населення, зокрема серед освітян, щодо вакцинації, адже незабаром розпочинається навчальний рік. На ковід хворіє не лише доросле населення, але й діти. Варто пам’ятати, що захистити дитяче населення можна лише через вакцинованих батьків, вчителів, вихователів та лікарів, - наголосила Ольга Задорожна.