Інформація про необхідність вакцинації від небезпечної хвороби, характеристику вакцин, яким можна щепитися, про те, як допомогти літнім родичам та знайомим записатися на вакцинацію – про все розповідають на місцевому сайті селищної ради та переконують наживо медичні працівники.
Вакцинальна кампанія активно триває й у пунктах щеплень, які працюють при амбулаторіях загальної практики сімейної медицини Крижополя, Городківки, Соколівки, Крикливець, Жабокричів.
Працюємо активно за усіма напрямками, – розповідає директор КНП «Крижопільський ЦПМСД» Леся Анатолівна Килимник. – Так, за вчорашній день, 28 липня, ми щепили 308 людей, днем раніше (27 липня) – 123 людини. У суботу, 24 липня, бажаючих вакцинуватися було 226 осіб.
На даний час працюємо з вакцинами Spikevax (Moderna), Coronavac,
Pfizer/BioTech (друга доза). І розпочали щеплення AstraZeneka (другою дозою).
Якщо проаналізувати віковий прошарок тих, хто звертається до Центру чи пункту вакцинації, то здебільшого це люди віком від 30-ти до 50-ти років. У роботі з населенням використовуємо усі можливі засоби: сайт селищної ради, виступи по радіо, публікації у місцевій газеті, – каже Леся Анатолівна. – Списки бажаючих вакцинуватися надають сільські старости, плануємо робити масові щеплення й по селах. І бажаючих отримати щеплення від Covid-19 у нас багато – спрацювали і лікарі, і роз’яснювальна робота.
Зараз ще «гарячою» залишається тема вакцинування наших освітян, зізнається Леся Килимник. – Досить гарно вакцинувалася у нас Крижопільська школа №1. Ведемо активну роз’яснювальну роботу. Зараз активно до цієї теми долучився МОЗ України.
Думаємо, що спільними зусиллями, за підтримки департаменту охорони здоров’я та реабілітації, Вінницького обласного центру громадського здоров’я ми вирішимо й це питання. Дійсно, до 1 вересня вчителі мають бути всі щепленими.
 
Возможно, это изображение (ребенок, стоит, сидит, больница и в помещении)
 
Возможно, это изображение (1 человек, стоит и в помещении)