Вона зазначила, що мета роботи спостережної ради є сприяння реалізації права громадян на участь в управлінні охороною здоров’я.

-Питання створення спостережних рад актуальне в умовах сьогодення. Під час співпраці медичних закладів з НСЗУ, час від часу, виникають питання, пов’язані  з проведенням платежів, затвердження переліку платних послуг, оптимізації кадрового складу лікарень тощо. Тому саме спостережна рада розглядає питання щодо дотримання прав та забезпечення безпеки пацієнтів,  додержання вимог законодавства при здійсненні медичного обслуговування населення закладом охорони здоров’я,  фінансово-господарської діяльності закладу охорони здоров’я. - коментує Ольга Задорожна.

Вона додала, що на сьогодні спостережні ради створені у Мурованокуриловецькій центральній районній лікарні, Погребищенській, Іллінецькій ЦРЛ  та  Крижопільській ОЛІЛ.

-Завдяки створенню спостережних рад при закладах охорони здоров’я, лікарні стануть  відкриті для громадськості. А громадські організації не тільки здійснюватимуть контроль, але й допомагатимуть в організації роботи закладів.  Особливо  - в покращенні  матеріально-технічної бази, врегулюванні питання лікар-пацієнт, доступності та покращенні якості медичних послуг, - підкреслила керівник Департаменту охорони здоров’я та реабілітації.