«Переходимо до п’ятого етапу вакцинації. Хочу зазначити, що 20 липня в область завезена вакцина Moderna в кількості 2,5 тисячі доз. Загальна кількість вакцини, яку буде доставлено в область, складає 80 тисяч доз. Вакцина дводозова, її вводять з інтервалом 28 днів», – зауважив Сергій Борзов.

Керівник регіону зазначив, що в області працює 23 Центри масової вакцинації. Вісім з них знаходиться в м. Вінниця, 15 – в територіальних громадах області (Іллінці, Жмеринка, Могилів-Подільський, Гайсин, Тростянець, Козятин, Муровані Курилівці, Тиврів, Хмільник, Бар, Теплик, Тульчин, Липовець, Томашпіль, Немирів). Задіяно 749 медичних працівників, працює 155 пунктів щеплень та 42 мобільних бригади.

 «В нас є достатня кількість будь-якої вакцини, яку ви можете отримати за бажанням. Закликаю вакцинуватися всіх, особливо освітян, адже першого вересня розпочинається освітній процес, і ми хочемо, в тому числі, мінімізувати ризики важкого перебігу небезпечнішого штаму коронавірусу «Дельта», – підкреслив посадовець.

Голова ОДА також додав, що першочергово щеплять від корнавірусу організовані колективи, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих щепитися. Для цього необхідно зібрати списки та зателефонувати за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 та залишити заявку.

«Як надійде ваша черга – отримаєте дзвінок від регіонального координатора вакцинації. Якщо ви зареєструєтеся колективом, то до вас приїде мобільна бригада, яка організовано і швидко провакцинує бажаючих на місці. Це дуже зручно», – наголосив Сергій Борзов.