Про забезпеченість системи охорони здоров’я, протидії захворюваності на COVID-19, захист населення від коронавірусної інфекції говорила директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна. Вона зауважила, що завдяки потужній злагодженій спільній роботі медиків та органів влади вдалося зменшити кількість захворювань в області, а також рівень смертності від COVID-19.
Ольга Задорожна підкреслила, що одним із найважливіших для Вінниччини питань на сьогодні у боротьбі з «ковідом» є завдання збереження життя та здоров’я її мешканців. А це можливо лише завдяки вакцинації.
- На Вінниччині діє 155 пунктів щеплень, а з початку року підготовлено 42 мобільні бригади з вакцинації проти COVID-19.  Сьогодні щеплено 181 612 мешканців області, – підкреслила очільниця Департаменту охорони здоров’я.

Ольга Задорожна зауважила, що розпочинається п’ятий етап вакцинації, який передбачає щеплення усіх категорій населення.

-21 липня, у нашій країні стартує 5 хвиля вакцинації населення, коли щеплення робитимуть всім категоріям населення. Для цього кожна амбулаторія повинна мати пункти щеплень. Центри масової вакцинації мають бути у кожному районному центрі. Для мешканців невеликих населених пунктів необхідно організувати підвезення людей. Усі Центри масової вакцинації  працюватимуть сім днів на тиждень.  Паралельно з розгортанням центрів почнеться комунікаційна кампанію, щоб донести інформацію – вакцинація від коронавірусу доступна для всіх, – повідомила керівник профільного департаменту.

 На сьогодні  доступні такі вакцини:  Moderna,  CoronaVac і Pfizer. В області діють 18 центрів вакцинації: 6 у Вінниці та 12 у містах - Іллінці, Жмеринка, Могилів-Подільський,  Гайсин, Тростянець, Козятин, Муровані Курилівці, Теплик, Тиврів, Немирів, Бар, Хмільник. На етапі відкриття такі ж центри у Томашполі, Липовці і Немирові.