Розроблена американською компанією Moderna, ця мРНК-вакцина схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. 

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих в межах COVAX, в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID. 

"Наша ключова мета — захистити якнайбільше українців від COVID-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до неї. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я", - сказав Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України.

«Надзвичайно важливо, що більше вакцин надходить зараз, і більше людей в Україні можуть отримати захист від COVID-19, особливо в контексті наступних хвиль пандемії. Ми вдячні уряду США, який зробив можливою цю найновішу поставку. Кращий доступ до вакцин для всіх країн є найбільш ефективним шляхом подолання пандемії. Дуже важливо, щоб люди, особливо ті, хто належить до груп ризику, скористалися  можливістю зробити щеплення та уникли згубного впливу COVID-19 на їхнє здоров’я та життя їхніх сімей”, - зазначила Лора Білл, виконувачка обов’язків Голови представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Міжнародна ініціатива COVAX має на меті забезпечити рівний доступ до вакцини всіх країн.  Раніше в межах COVAX Україна отримала 1 064 700 доз вакцини Pfizer-BioNTech та 1 072 800 доз вакцини AstraZeneca. 

Міністерство охорони здоров’я дякує партнерам за можливість захистити якомога більше українців від коронавірусної хвороби: @usdos.ukraine @UNICEFUkraine  @WHOUkraine  @EUDelegationUkraine  @ukinukraine @deutschebotschaftkiew @CanadainUkraine  @WorldBankUkraine @USAID Ukraine - USAID Україна @EmbassyofSwedeninKyiv @Gavi @UnitedNationsUkraine .