Близько 420 мільйонів людей у світі хворіє на цукровий діабет, підрахували у ВООЗ. На превеликий жаль Україна належить до країн з високим рівнем захворюваності, адже кількість хворих на цукровий діабет у нашій країні перевищує 1 220 000 осіб.
Як відомо до груп ризику відносяться: люди після 45 років, а також молодші, які мають певні патології (хвороби): ішемічна хвороба серця; гіпертонічна хвороба; захворювання шлунково-кишкового тракту; аутоімунні захворювання; ожиріння; близькі родичі хворих на цукровий діабет та жінки, які народжували дітей вагою понад 4 кг.
Враховуючи поширеність ускладнень цукрового діабету та синдрому діабетичної стопи (порушення чутливості та кровообігу в стопах, яке призводить до діабетичних гангрен та ампутацій пальців, стопи або навіть цілої кінцівки) у 2014 році в Іллінецькій міській лікарні створено Кабінет діабетичної стопи.
На момент створення це був єдиний подібний кабінет з числа колишніх центральних районних лікарень. Кабінет призначений для профілактики та лікування синдрому діабетичної стопи в якому проводиться поверхневий огляд, діагностика синдрому діабетичної стопи та при необхідності проводиться такі процедури: видалення натоптишів, мозолів, медичний педикюр (обрізання нігтів), обстеження та лікування виразок стопи у хворих на цукровий діабет. Відвідувачами кабінету є пацієнти з Дашівської, Липовецької та Оратівської громад.
Завдяки успішній роботі Кабінету діабетичної стопи впродовж останніх шести років значно зменшилась кількість малих та високих ампутацій кінцівок у людей з діабетом.
Для діагностики рекомендується один раз на рік здавати аналіз крові на цукор. Раннє виявлення хвороби дозволяє забезпечити кращу перспективу лікування та запобігти настання подальшим негативним наслідкам.

Возможно, это изображение (2 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении)

Возможно, это изображение (1 человек и в помещении)