Привітати медпрацівників зі святом прийшли керівництво області– Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов та голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, департаменту охорони здоров’я, військовослужбовці, представники громадськості.
Розпочалося святкування з перегляду фільму про медицину Вінниччини, про рік боротьби з пандемією, про час коли, згуртувавшись усі разом, самовіддано і відчайдушно медики стояли на «передовій». Боролися за кожне життя, і часто, у цьому двобої з хворобою жертвували власним здоров’ям, а іноді життям… Пам’ять медичних працівників, які віддали власне життя, долаючи наслідки пандемії COVID-19 присутні вшанували хвилиною мовчання.
З нагоди свята до медиків з вітальним словом звернулась Ольга Задорожна – Директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА.
-Шановні колеги щиро вітаю вас! Ми з Вами пройшли важкий час. З минулого Дня медичного працівника ми в масках, з соціальною дистанцією, не могли обійнятися, поцілуватися, цілодобово зайняті на роботі. Однак, ми вистояли, ми змогли з 300 ліжок зробити 4 тисячі. Ми працювали командно, забували про свої сім’ї, дітей, рідних близьких. Ми віддавали своє життя та здоров’я нашим пацієнтам.
-Переглядаючи фільм Ви отримали тільки невелику порцію вдячності від наших пацієнтів! Щодня ми чуємо:"лікар із золотим руками", "лікар із золотим серцем"," лікар із чистою душею"! Ніколи раніше так не говорили про медиків, скільки говорять зараз, Ви стали героями сьогодення! Те що, сьогодні ми зустрілися не онлайн, а оффлайн - Ваша заслуга! Щирий уклін і вдячність за безсонні ночі, за турботи, за Ваші добрі серця! За професіоналізм, який ви віддавали не дивлячись на те, що були труднощі - не було кисню, не було ШВЛ, не було реанімаційних ліжок, і кожний стикався з тим, що треба було робити оперативно, якісно і надійно! Я дякую Вам! Бажаю Вам та Вашим сім’ям здоров’я щастя, успіхів в усьому, хай Боже Благословіння буде з Вами й Божа Матір допомагає! Можливо, перед нами ще стоятимуть виклики та не один рік, але я точно знаю, що разом, одним дружнім медичним колективом - ми вистоїмо, незважаючи ні на що! – зазначила Ольга Задорожна.
З нагоди професійного свята Почесними грамотами Вінницької облдержадміністрації та обласної ради, близько майже півсотні найкращих медиків області.
За заслуги у розвитку галузі патологічної анатомії та за вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров’я, високий професіоналізм, Медаллю Григорія Миколайовича Мінха нагородили Музику Михайла Микитовича. Голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Сергій Глухенький привітав медиків Вінниччини та вручив орден «Товариство Червоного Хреста України» Ользі Іванівні Задорожній.
Далі, на присутніх очікував святковий концерт за участю талановитих співаків Вінниччини.