Запуск нового ангіографа дозволить надавати невідкладну допомогу рятувати життя пацієнтам південного регіону з гострим інфарктом міокарда поруч із домом, а не їхати в обласний центр втрачаючи дорогоцінний час. На цьому наголосила під  час відкриття керівник обласного Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна.

-З відкриттям відділення пацієнтам не  потрібно виїжджати до Вінниці та Києва, а відтак втрачати дорогоцінний для життя час.  Оскільки серцево-судинні хвороби мають люди працездатного віку, розвиток кардіохірургії у Могилів-Подільському дасть можливість зберегти життя працездатного населення, - додала керівник Департаменту.

Як зазначив Директор КНП «Могилів-Подільська ОЛІЛ» Василь Чепелюк ангіограф уже в дії. Вчора, завдяки підтримці керівництва Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М. М. Амосова тут була виконана операція на серці. Оперативне втручання проводили  Фанта Станіслав Миколайович, лікар-кардіохірург серцево-судинного відділення інституту ім.Амосова та лікар-хірург лікарні Дідур Олег Миколайович, який  пройшов спеціалізацію з інтервенційної кардіології в інституті серцево-судинної хірургії ім.Амосова (м.Київ) і самостійно проводить як коронарографію та і стентування.

Як зазначає керівник ОЛІЛ, ще двоє лікарів у вересні  пройдуть спеціалізацію на базі вище згаданого інституту.

Директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М. М. Амосова Василь Лазоришинець зазначив, що ефективне функціонування мережі реперфузійних центрів залежить не лише від наявності ангіографів. Це, насамперед, налагоджена та чітка робота усіх ланок – екстреної медичної допомоги, реперфузійних центрів і кардіологічних відділень, які забезпечуватимуть післяопераційну реабілітацію пацієнтів.

Варто зазначити, що відтепер в ОЛІЛ працюватиме  ПЛР-лабораторія. Відкриття ПЛР-лабораторії дозволить  значно пришвидшити своєчасність діагностики хворих з COVID-19 й іншими інфекційними захворюваннями, а відповідно: покращити якість лікувально-діагностичного процесу. Обстеження зможуть проводити мешкaнці південної чaстини нaшого регіону. Це розвaнтaжить лaборaторії облaсного центру, адже дослідженням буде охоплено до 300 тисяч нaселення. Для забезпечення роботи лабораторії тут працюватимуть один лікар та два лаборанти, які пройшли підготовку на базі обласного лабораторного центру в м. Вінниця.

Обладнання для ПЛР-лабораторії вартістю 3362,1 тис.грн з ініціативи ОДА закуплено за державний кошт. Реактиви, меблі, сантехнічне обладнання на суму 681,7 тис.грн – коштом  місцевого бюджету.

 Возможно, это изображение (1 человек, стоит, воздушный шарик и на открытом воздухе)

Возможно, это изображение (в помещении)

Возможно, это изображение (1 человек, стоит и в помещении)

Возможно, это изображение (в помещении и больница)

Возможно, это изображение (9 человек, люди стоят и в помещении)

Возможно, это изображение (мебель и в помещении)

 

 

Возможно, это изображение (в помещении)