Для Юрія Юрійовича, лікаря-анестезіолога, лікаря-інфекціоніста питання вакцинуватися-не вакцинуватися взагалі не стояло. Перехворів ковідом у легкій формі 5 місяців тому. Особисто радить сам, у кого немає протипоказів, також отримати щеплення.

Ірена Романівна К., завідувачка інфекційним відділенням №2,також прихильник повної вакцинації:

– Повністю вакцинована, тепер – ще й від ковіду, – коментує свою ситуацію лікарка, – На ковід не хворіла, перевірялася, і виявилося, що маю імуноглобуліни G, отже перехворіла безсимтомно, нічого особливо не відчуваючи. В сім’ї рідні моє бажання вакцинуватися підтримують. Також у мене є маленький синочок 6 років, теж вакцинований згідно Календаря щеплень. І чоловік, і батьки також чекають своєї черги вакцинуватися, тому що вони не медики. Ще у нашій родині є бабусі й дідусі, група ризику, мешкають на Іванофранківщині, вже записалися на список на чергу отримати щеплення від Covid-19.

– Як лікар-інфекціоніст з достатнім стажем роботи, – коментує директор закладу Ігор Матковський, –я завжди був прихильником будь якої вакцинації. І на сьогодні, як на мене, питання теж не стоїть, чи вакцинувати особисто себе, чи радити вакцинуватися персоналу клініки. Для мене позиція однозначна: звичайно вакцинуватися. Дехто намагається говорити, що це вакцина не така. Насправді це звичайна вакцина, яка має всі необхідні сертифікати та дозволена ВООЗ.

Чому ніхто не задає питання, коли вживають індійські лікарські засоби, тим більше що на ринку серед ентеровірусних препаратів 95% складають саме ліки, вироблені на фармпідприємствах Індії. А тут чомусь поставло питання щодо вакцини індійського виробництва.

Оскільки ми на передовій ковіду, на жаль, чимало медичних працівників перехворіли, певний відсоток персоналу хворіє й нині, в тому числі на коронавірус, і на сезонні ГРВІ. Але всі ті, хто визначений за списком, та не мають протипоказів, звичайно сьогодні отримують щеплення. Особисто я щойно теж отримав перше щеплення від ковіду, тому що іншого шляху в період пандемії немає.