За словами директорки департаменту охорони здоров'я та реабілітації Ольги Задорожної, в області уже розгорнуто 2023 ліжка і до кінця року планується відкрити ще 1572 ліжка для надання допомоги пацієнтам.
-На кінець року область отримає 3595 ліжок, включаючи не лише районні лікарні, але й обласні заклади. Особлива увага приділяється СНІД-центру, де крім 80 наявних ліжок буде розгорнуто додаткові ліжка та шість потужних реанімаційних залів. Згідно з Постановою №923, закладам в кінці жовтня була виділена субвенція в розмірі 13 млн. 50 тисяч грн, яка має бути використана в повному обсязі до першого грудня 2020 року. Очікуємо додаткового траншу субвенції -38 млн. грн. всього область для централізованого забезпечення лікувальних закладів киснем отримала 51 млн.грн, - підкреслила Ольга Задорожна.

Також отримано кошти на утримання трьох ПЛР-лабораторій для збільшення потужностей тестування, які будуть діяти в СНІД-центрі та Лікувально-діагностичному центрі, що дасть змогу збільшити обсяг тестувань майже у 2,5 раза.
-Заклади мають дбати збереження кадрового ресурсу та забезпечення страхування медичних працівників, які захворіли на COVID-19. Найкраще у цьому напрямку спрацювали Гайсинська ЦРЛ, Тульчинська ЦРЛ, Хмільник, Шаргород, Центр СНІДу та дитяча інфекційна лікарня, - додала директорка ДОЗ та Р ОДА.


Також коштом державної субвенції область отримає 1.3 млн грн. для забезпечення закладів охорони здоров’я, які здійснюють заготівлю, переробку, зберігання донорської крові та її компонентів для тестування та виготовлення антитіл до COVID-19.