Проблема необхідності надання реабілітаційної та психологічної допомоги дітям з особливими потребами з кожним роком зростає,  адже кількість таких діток на жаль, збільшується. Про це розповіла головний лікар обласного будинку дитини Надія Андрієвська.

Нині під час зібрання мова йшла про основні помилки у роботі при складанні АВА програми (програми поведінкової терапії) для дітей з розладом спектру аутизму.  Фахівці обговорили особливості роботи логопедів і вихователів з дітьми зі синдромом Дауна. Обласний дитячий психіатр, доктор медичних наук  Ольга Мостова запропонувала спеціалістам своє бачення основних аспектів розладу спектру аутизму у дітей.

Загалом, учасники конференції попрацювали продуктивно, отримавши можливість знайти відповіді на питання, що їх цікавили.  Надія Андрієвська, завершуючи захід, зазначила:

-Наш заклад – одна велика сім’я для наших дітлахів. Ми закликаємо всіх приєднатися до нашої родини, адже у родині завжди приходять на допомогу один одному. Наша конференція – ще один крок, який дарує кожному маленькому вихованцю надію на повноцінне життя у суспільстві.

 

 

18.05.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА