Автомобілі придбані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості. Критерії даних автомобілів повністю відповідають вимогам Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини.
 
-Сьогодні для обласної влади одним із пріоритетних напрямків, – наголосив очільник Вінницької ОДА Сергій Борзов, – є максимальне наближення кваліфікованої медичної допомоги до пацієнта в цілодобовому режимі, чому сприятиме забезпечення сімейних лікарів службовим транспортом.
 
-У Вінницькій області, як і в цілому по країні, відбувається процес поступової трансформації галузі охорони здоров’я, – підкреслила у своєму слові заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна. – Якість та доступність медичної допомоги для всіх – це основа в підвищенні стандартів життя населення. Особливо актуально це для мешканців сільської місцевості.
 
Директор департаменту охорони здоровְ’я та реабілітації  Вінницької ОДА Ольга  Задорожна зазначила:
-Цьогоріч маємо забезпечити сільську медицину області 124 автомобілями: якісними, прохідними і таких необхідних для медиків у сільській місцевості. Це значно прискорить надання допомоги, наблизить її до пацієнта. Нині їх отримують ті амбулаторії, які ніколи не мали свого автотранспорту, саме найвіддаленіших районів області. В рамках даної програми було здійснено закупку 80 таких авто, отримано 40 машин (офіційне вручення цих авто відбулося 8 вересня на площі Стуса). Сьогодні 9 нових автомобілів, які прибули з заводу, одразу ж їдуть у райони області для надання меддопомоги.
 
Так ключі від 4-х авто отримують головні  лікарі для амбулаторій Козятинського району (Кордишівка, Жежелів, Махнівка, Самгородок); 2 машини їдуть у центри первинної медико-санітарної допомоги Мурованокуриловецького району (Вищий Ольчедаїв, Муровані Курилівці). По новенькому авто отримали ЦПМСД Тростянецького  (с. Цибулівка)  та Шаргородського районів. А також 2 авто – ЦПМСД Чечельницького району (Ольгопіль, Чечельник). Це дуже вагома підтримка і уряду, і обласного бюджету та місцевих бюджетів. Важливо, що ці авто одразу ж прямують до сільських амбулаторій і готові прямо сьогодні обслуговувати виклики, рятуючи життя сельчан.